TEB Bankamatikte Para Sıkışması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

TEB Bankamatikte Para Sıkışması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

TEB bankamatiğinde para sıkışması sorunu ATM’den kaynaklanan basit bir sorun olsa da karşılaşanlara panik yaşatmaktadır. Böyle bir durumda mağdur olmamanız için yapmanız gerekenleri siz değerli okurlarımız için derledik. Basitçe yapmanız gereken ilk şey bankaya başvurmaktır.

ATM üzerinden çeşitli işlemlerin gerçekleştirilmesi için, para yatırma ve para çekme durumunda, bankamatiğin arızalanması ile bankamatik paranızı yutabilmektedir. Buna ek olarak TEB bankamatiğinde para sıkışması sorununa sebep olan bir diğer sorun da bir diğer etken bankamatiğe paranın yanlış yerleştirilmesi olurken, bir diğeri ise bankamatiğe yırtık bir para yerleştirilmesidir.

Bu sebepler dolayısıyla TEB bankamatiğinde para yutma sorunu ile karşı karşıya kalan kişiler de vakit kaybetmeden banka şubesine ya da TEB çağrı merkezine başvurmalı, yaşadıkları sorunu bankaya bildirmelidir. Bankaya verilmesi gereken bilgilerin başında paranızın hangi ATM’de sıkıştığı ve bu olayın ne zaman meydana geldiği bulunmaktadır.

Hangi TEB Bankamatiğinde Para Yutma Sorunu Yaşadınız?

Paranızın hangi TEB bankamatiğinde sıkıştığı, sonrasında izlemeniz gereken yolu da belirlemektedir. Çünkü paranızı yutan bankamatik hangi banka şubesine bağlıysa, para iadesini de o bankadan alırsınız. Ayrıca bazı ATM’ler banka şubesine doğrudan bağlı olan şubelerdir. Diğer grup ise TEB şubelerinin dışında yol kenarlarında, AVM’lerde ve farklı alanlarda bulunuyor.

Eğer şubenin önündeki TEB bankamatiği para yuttu ise, bankamatik başında 8-10 dakika beklemelisiniz, bunun sebebi bazı durumlarda bankamatik sadece yavaş çalıştığı için paranızı geç işlemektedir. Eğer 8 – 10 dakika sonunda hala bir gelişme yoksa derhal banka şubesine girip güvenlik görevlilerinden ve banka çalışanlarından destek almalısınız. Banka çalışanları size yapmanız gerekenler konusunda bilgi verip, ilgili başvuruları yapmanız için yardımcı olacaktır.

Buna karşın, banka şubesine bağlı olmayan bir TEB ATM’sinde ya da banka şubesine bağlı olsa dahi sorunun mesai saatlerinin dışında yaşanması durumunda TEB’in müşteri hizmetleri aranmalı ve yardım alınmalıdır. TEB bankamatiği para yutması halinde aranacak çağrı merkezi numarası 444 0 666’dır. Buna ek olarak 0850 200 06 66 numaralı hattı arayarak da yine TEB çağrı merkezine ulaşabilir sorununuzu bildirebilirsiniz. Bu durumda bankamatiğin başından ayrılmadan çağrı merkezi ile görüşmenin size oldukça faydası olacaktır.

Bankamatikte bulunan güvenlik kameralarının sizi görmesi ve TEB bankamatiğinde para sıkışması problemi yaşadığınızı kanıtlar nitelikte bir belge olacaktır. Bunun yanı sıra, müşteri hizmetlerine bildirilen durumun ardından, ne kadar miktarda bir paranın bankamatiğe yatırıldığı da müşteri temsilcisine verilmesi gereken bilgilerden biridir. Böylelikle o miktarı bankadan talep edebilirsiniz.  Çağrı merkezi müşteri temsilcisi bu konuda bazı kayıtlar alır ve sizin paranızı geri alabilmeniz için yapılması gereken yönlendirmeleri yapar.

Paranızı Nereden Geri Alacaksınız?

TEB ATM’de kalan parayı geri almak üzere bankaya vakit kaybetmeden başvuru yapılmalıdır. Başvurunun ardından ATM’nin hangi banka şubesine bağlı olarak çalıştığı tespit edilir. Eğer bu durum banka önü ATM’sinde meydana geldiyse, paranızı o TEB şubesinden alacaksınız. Eğer sorunu yaşadığınız bankamatik banka şubesine bağlı olmayan bir ATM ise, çağrı merkezi çalışanı sizin için bankamatiğin hangi banka şubesine bağlı olduğunu tespit eder. Sonrasında bankanın ya da çağrı merkezinin yönlendirmeleri uygulandığında paranızı tespit edilen şubeden geri alabilirsiniz.

Paranızı Ne Zaman Geri Alacaksınız?

TEB Bankamatikte kalan para, çeşitli faktörlere bağlı olarak farklı zamanlarda mağdurlara geri verilmektedir. Öncelikle bankaya durumu bildirdiğiniz andan itibaren bankanın uyguladığı bir prosedür bulunuyor. Bu sayede mağdurların söyledikleri ve bankanın topladığı veriler eşleştirilir. Sonrasında bankamatiklerin paraları boşaltırken yutulan paralar ortaya çıkıyor. Bu prosedür genel olarak 48 saat sürmektedir. Ancak bazı durumlarda bu sürenin 24 saate kadar düştüğü de biliniyor. Elbette bu konu ile ilgili de size en net bilgiyi sunacak olan yine çağrı merkezidir. Müşteri temsilcisinin belirttiği TEB şubesine gidip paranızı geri alabilirsiniz.

TEB ATM’sinin Para Yutmaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

TEB ATM’sinde pata yutma sorunu yaşamamak adına basit birkaç konuya dikkat etmek yeterlidir. Bunların başında bankamatiğin para haznesine yerleştirmekte olduğunuz paranın hasarsız bir para olduğuna emin olmalısınız. TEB ATM’leri yırtık, yıpranmış ve ıslanmış para kabul etmemekte ve bu paralar bazı durumlarda sıkışma sorununa sebep olabilmektedir.  Bunun yanı sıra, paranızı TEB ATM’sinin para haznesine düz ve açık bir şekilde yerleştirmelisiniz. Katlanmış bir para da bankamatikte sıkışma sorununa yol açabilir. Ayrıca, henüz banka ATM’sinin para iade işlemi tamamlanmadan paranızı çekmeye çalışırsanız bu da paranızın yırtılması ve sıkışması ile sonuçlanabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz