Senet Borcu Ödenmediği Zaman Ne Olur?

Senet borcu aynı şekilde ödenmesi gereken bir belge olduğu için alacaklı, senetin borcunun ödenmemesi durumunda yasal işlem başlatabilir. Öncelikle senet borcunu ödeyebilir ve ispatlayabilirseniz, gerekli protesto sürecini başlatmanız gerekir. Ancak kanıtlayamazsanız ve yine de ödeme yapmak istemiyorsanız, senet borcunuzun ödenmemesi durumunda ne olacağı hakkında verdiğimiz bilgileri dinlemeniz gerekir. Bir ürün satın alırken imzaladığınız sözleşmeden doğan borç veya tahvil borcunu ödemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu yazıda bahsedilen olumsuz durumlarla karşılaşırsanız kesinlikle borçlanmaya karşı çıkmalısınız.

Senet Tanımı

Senet, bir kredi, satın alınan bir ürün veya taahhüt edilen bir sözleşmeden sonra ödenen bir tutar için düzenlenen resmi bir belgedir. Borcun ödeme tarihini belirlemek için alacaklı tarafından teminat altına alınacak şekilde düzenlenir. Tasarı borçlu tarafından imzalanır ve alacaklının kontrolündedir.

Senette belirtilen vade tarihinin ödenmemesi durumunda alacaklı faturayı işlemeye başlayacaktır. Dolayısıyla senet aslında alacaklıya aittir. Dilerseniz senetinizin fotokopisini düzenlendikten hemen sonra alabilirsiniz.

Senet Borcum Ödenmezse?

Yazımızın giriş bölümünde senet belgesinin resmi bir belge ve dikkate alınması gereken bir belge olduğundan bahsetmiştik. Popüler söylentilere ve asılsız bilgilere göre borçlular tahvillere daha az ilgi gösteriyor. Senet borcunuzu ödememeniz önemli olmayan bir yaklaşım benimsemek aslında oldukça yanlış. Bunun nedeni, banka çekleri gibi senetlerin, icra takibini başlatan yasal belgeler olmasıdır.

Senedinizin ödenmemesi durumunda ne olacağını sormak isterseniz, önce yasal takip sürecini başlatabileceğiniz anlamına gelir. Bu en kolay yöntem olarak kabul edilse de, birçok işlem maaşlara, ev eşyalarına, mülk belgelerine ve banka hesaplarının hacizlerine uygulanabilir. Başlamak.

Borç Ödenmezse İcra Süreci Nasıl Başlar?

Ödenecek senet borcu var ise alacaklı senet aleyhine yasal işlem yapacaktır. Bu takip prosedürlerinin bir sonucu olarak birçok yaptırım söz konusudur. Elbette tüm bu kararlar icra mahkemesi tarafından verilmektedir.

Tahvil borcunuzu aşağıdaki çözümleri kullanarak kapatabilirsiniz. Yani infaz süreci sadece kefilin evinize geleceği anlamına gelmez. Banka hesaplarını ve bordro işlemlerini de engelleyebilirsiniz.

Tüm bu durumlardan kaçınmak için borcunuza meydan okumalı veya düzenli olarak ödemekten kaçınmalısınız. Tahvil borcu ihmal edilebilir bir borç olmayıp tam tersine böyle bir durumla karşılaşabileceğiniz bir durumdur.

Borç Yürütme Takibi ve Mahkeme Süreci

Yasal takip süreci gerçekten hemen başlamıyor. Bu nedenle öncelikle bir ödeme talimatı vermeli ve senet borcunu belirtilen süre içerisinde ödemelisiniz. Bu süre içinde ödenmeyen senet borçları için “Senet borcu ödenmezse ne olur?”

Borcunuzun hukuki sürecinin bu aşamadan sonra başladığını söylemek doğrudur. Borcunuza itiraz etmek istiyorsanız, önünüzde 7 günlük bir süre var. Bu dönemi kaçırırsanız, borcu fiilen kabul etmiş sayılırsınız

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz