Esnaf Kredisi Şartları
Bağımsız çalışan, yaptığı iş sermayeden çok emeğe dayanan, küçük çapta ticaret veya zanaatkarlık yapan girişimcilere esnaf denmektedir. Esnaflık, insanlık tarihi boyunca var olmuştur. Eski Türk devletlerinde her esnaf kolunun kendine has gelenekleri ve piri bulunmaktaydı. Günümüzde ise esnafların bu geleneklerin birçoğuna uymadığı görülse de esnaflar değişik bir yapı olarak görülmektedir. Bu yapının ayakta tutulması, ülke ekonomisi açısından pozitif etki yapacağı için her hükümetin ve finans sisteminin esnaflara yönelik bazı planlamalar yapmaları gerekmektedir. Son dönemde özellikle bankaların %0 faizli esnaf kredisi verdiği bilinmektedir. Esnaf kredisi şartları sağlayan herkese verilmektedir. Esnaf kredisinin içeriği, ödeme şekli ve faiz oranı bankadan bankaya değişebilir.
Esnaf Kredisi Şartları Nelerdir?
‘‘Esnaf kredisi şartları nelerdir?’’ sorusuna verilecek cevaplar bankadan bankaya değişebilir. Finans sisteminde kobi olarak adlandırılan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler, işletmeye özel ihtiyaçlarını karşılamak için esnaf kredisine başvurmak istiyorlarsa aşağıdaki kriterleri karşılamaları gerekmektedir.
- Kredi notunuzun düşük olması durumunda esnaf kredisi alamazsınız. Kredi notu yüzünden krediye başvuru yapamayan esnaflar kredi notunu yükseltmek için yapılması gereken adımları takip etmelidir.
- İşletmenin finansal tabloları, özellikle gelir ve gider arasındaki uyum, istikrar vb. göstergeler kredi alımında büyük etki yapmaktadır.
- İşletmenizin çek ödemelerinde gösterdiği performans kredi çekmenizi sağlayabilir veya engelleyebilir.
- Esnaf kredileri 10 yıla varan vade seçenekleri ile verilebilmektedir.
- Esnaf kredisi almak için temin edilmesi gereken belgeleri doğru bir şekilde doldurmalısınız.
Esnaf Kredisi Almak İçin Temin Edilmesi Gereken Belgeler
Esnaf kredisi şartları arasında en çok dikkat edilen, temin etmeniz gereken belgelerdir. Esnaf kredisi almak isteyen bütün vatandaşlarımızın şu belgeleri temin etmesi gerekmektedir:
- İşletme sahibinin ve ortakların T.C. Kimlik Cüzdanı fotokopisi
- İmza sirküleri ve oda kayıt belgesi
- Ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası
- Bilanço ve gelir tablosu
- Varsa ortaklara ve şirkete ait mal varlığı dökümü
[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]