FinansMAX

e-Devlet Üzerinden Fesih Başvurusu 2022

E- Devlet Üzerinden Abonelik İptali Nasıl Yapılır

e-Devlet ile abonelik fesih başvurusu nasıl yapılır Günümüzde pek çok kullanılan internet ve telefonların aboneliklerini iptal etmek zordur. Bunun için bazı belgelerle, belirli bir zaman geçtikten sonra ancak e-devlet üzerinden abonelik iptali gerçekleştirilebilmektedir.

İstediğimiz zaman istediğimiz şekilde hemen aboneliği iptal etmemiz hemen mümkün değildir. Bu yüzden birçok iptallerden gerçekleşmeden sonlandırılmaktadır. Fax çekmek gibi zor işlemler istendiği için aboneler de bu durumdan sıkıntı çekmektedirler.

Artık birçok aboneden şikâyet geldiği için bu duruma bir kolaylık getirmek durumunda kaldılar. Bayi ve şubelere gitmeden, fax gibi zor işlemleri yapmadan abonelik iptali yapmak artık çok kolay.

E- Devlet Üzerinden Abonelik İptalleri Saatlerce telefon üzerinden verilen müziği dinlemek ya da randevu boşluklarını kontrol edip değerli vaktinizi hem şubeden hem de telefonla beklemeyerek kolaylıkla halledebilmeniz mümkündür. Yapacağınız birkaç adım şunlardır;

  • İlk olarak E- devlete girerek abonelik iptal talebi oluşturmanız,
  • Kişisel bilgilerini kontrol edip doğrulamanız,
  • Feshetmek istediğiniz aboneliği seçmeniz,
  • Abonelik fesih belgesini imzalamanız gerekir.

e-Devlet ile abonelik fesih başvurusu nasıl yapılır Bunun dışında e-devlet hesabınıza da girerken şifrenizi unuttunuz veya hesabınızla alakalı bir güvenlik problemi yaşadıysanız da birkaç seçenekle bu durumdan kurtulmanız mümkün, içinizin rahat olması bizim için de önemlidir.

e-Devlet ile abonelik fesih başvurusu nasıl yapılır 2021

e-Devlet ile abonelik fesih başvurusu nasıl yapılır

Nasıl giriş yapacağınız da merak ediyorsanız;

E-Devlet üzerinden kullanıcı adınızla ve şifrenizle giriş yapın. Daha sonra kimliğinizi doğrulamanız için mobil imzanız, TC kimlik kartınız ve bankacılık uygulamaları üzerinden doğrulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Tüketici cayma bedeli ödeyebilir

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre abonelikten ayrılmak isteyen tüketicinin, bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman e-Devlet üzerinden feshetme hakkına sahip olduğunu hatırlatan Altay, süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmelerinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketicinin sözleşmeyi feshedebileceğini  ancak abonelik sözleşmesi bir yıla kadar olan tüketicilerin sözleşme dolmadan e-Devlet üzerinden ayrılmak istemesi halinde cayma bedeli ödeyebileceğini belirtti.

Somut gerekçeye rağmen ceza ile karşılaşılması halinde

Elektronik haberleşmede yaşanan herhangi bir sorunun somut nedeni var ise abonelik iptaline gerekçe olarak sunulabileceğini ifade eden Nihat Altay, tüketicilerden geçmiş yıllarda, haklı gerekçe sunulsa dahi bazı firmaların ceza ve ek fatura yansıttığına dair şikâyetler aldıklarına değindi ve tüketicilerin e-devlet üzerinden haklı gerekçe ile iptal başvurusu yaptığı halde herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalması halinde;

• Büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 6 bin 920 liranın altındaki uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine

• Büyükşehir statüsündeki illerde değeri 6 bin 920 lira ile 10 bin 390 lira arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine

• Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde ve bağlı ilçelerde değeri 10 bin 390 liranın altındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine

Müracaat ederek talep edilen ücretin iptalini sağlayabileceklerini belirtti.

 

Etiketler: