FinansMAX

Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır

Son yıllarda internetin hayatımızda kapsadığı alanın büyüklüğünü görmemek imkansız oldu. Bir anda e-eğitim, e-kitap, e-ticaret gibi başında internet kısaltması olan kavramlar artık günlük hayatımızda sık sık karşılaştığımız kelimeler. Özellikle büyük e-ticaret şirketlerinin dünyanın en büyük şirketleri arasına girmesi ve bu platformlarda bazı günlerde miyarlarca doların harcanması büyük bir değişimi de yanında getirmiştir. 2020 yılında bir yandan da covid-19 salgınıyla beraber insanlar karantina ya da sokağa çıkma gibi durumlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu dönemlerde e-ticaretin büyük bir ekstra gelir elde ettiği görülmüştür. E-ticaret işinde artık büyük firmalar yanında özellikle küçük satıcıları bir platform görevi görerek bir araya toplayan siteler ön plana çıkmıştır. Bu konuda ise büyük bir devrim de maliyetleri karşılamakta zorlayan bir kesimden geldi. Bu kesim stoksuz satış yani dropshipping yoluyla satış yapmaya başladı. Peki, dropshipping nedir, nasıl yapılır? dropshipping yoluyla satıcılar kendileri bir üretim veya depolama yapmadan satış yaparlar ve bu satışları tedarikçi firma üzerinden alıcıya gönderir.

Droshipping Nedir, Nasıl Yapılır; Avantajları

Dropshipping nedir, nasıl yapılır, dedikten sonra aklımıza gelen başka bir sorun, neden bu işi yapmalıyım? Bu yöntemin en büyük ve temel avantajı stok sorunu olmamasıdır. Böylece bir depoya ve lojistik işlerine gerek kalmaz ve maliyetler kısılabilir. Depolama olmayınca tek bir tedarikçiye bağlı kalmadan birçok tedarikçi ile aynı anda çalışılarak büyük bir ürün yelpazesi oluşturulabilir. Ayrıca depolama ve paketleme gibi sorunlar olmadığı için istediğiniz yerden işinizi yönetebilirsiniz. Bu avantajlar göz önüne alındığında bir kişinin depolama ve lojistik için yeterli sermayesi olmadığında yapabileceği en mantıklı işlerden biridir.

Dropshipping Dezavantajları

Bu tarz stoksuz ticarette dezavantajlar da tabi ki bulunmaktadır. Dropshipping yapmak isteyen bir kişinin öncelikle dropshipping nedir, nasıl yapılır öğrenmesi sonra ise avantaj ve dezavantajları karşılaştırması gerekir. Depolama olmaması, kargonun size ait olmaması büyük avantajlar olarak görülmeli ama bu konularda sizin de sorumluluk alarak iyi takip yapmanız zorunludur. Ayrıca tedarikçinin depo yönetimini sürekli takip etmeniz gerekir. Bir diğer sorun ise ürünlere yabancı olmanızdır, ürünler ile ilgili sorular hem satış öncesi satış sonrası size gelecektir bu nedenle ürünü iyi tanımanız gerekir. Bir diğer konu da tedarikçi tarafından yapılan bir hatanın müşteri tarafından ilk muhattabı siz olursunuz bu da müşteri memnuniyetini kötü etkileme potansiyeli taşır.

[wp-faq-schema title=”Kullanıcılar Bunları da Sordu” accordion=1]

Etiketler: